نقش اختلالات سیستم ایمنی در بروز سقط مکرر

ایمنی شناسی ( ایمونولژی) تولید مثل یکی از شاخه های ایمنی شناسی است . چگونگی کارکرد ایمنی تولید مثل بقدری پیچیده است که علیرم مطالعات وسیعی که در 50 سال گذشته انجام شده هنوز علت 50 % سقطها مربوط به ایمنی بدن می باشد .

اختلال در تعادل سیستم ایمنی بدن ، مانع لانه گزینی جنین در رحم می شود و یا بعد از لانه گزینی باعث سقط می شود . پزشکان سعی می کنند که با بررسی سیستم ایمنی موجب افزایش احتمال لانه گزینی و جلوگیری از سقط شوند .
در بعضی بیماریهای زنان از قبیل آندومترپوز، تخمدان پلی کیستیک ، پره اکلامپسی وزایمان زود رس نیز سیستم ایمنی خیلی نقش دارد . تقویت سیستم ایمنی بدن در جلوگیری از ایجاد این بیماریها ویا جلوگیری از پیشرفت آنها نقش دارد .

آنچه در این مطلب میخوانید

چگونه میتوان سیستم ایمنی را تعدیل یا تقویت کرد

سیستم ایمنی در حالت نرمال نقش محافظت در برابر عوامل خارجی مهاجم به بدن را دارد . اگر کار سیستم ایمنی از حالت نرمال خارج شود ، ممکن است جنین را بعنوان عامل مهاجم خارجی شناسایی کند و به آن حمله کند و آنرا دفع کند ، و یا مانع لانه گزینی جنین شود .
نیمی ار وجود جنین از پدر و نیمی از مادر است و سیستم ایمنی مادر باید خود را با جنینی که نصف ان از فرد غریبه است تطابق دهد اگر به دلیلی نتواند تطابق دهد مانع لانه گزینی جنین در رحم می شود و یا بعد از لانه گزینی باعث سقط می شود . سقطهای مربوط به سیستم ایمنی معمولا در سه ماه اول بارداری است .

علل بروز اختلالات در اسیستم ایمنی

علل بروز اختلالات سیستم ایمنی مسئله واحد و مشخصی نیست بلکه مجموعه ای از عوامل ژنتیکی ، محیطی ، طرز زندگی افراد ، و ضعیت روحی شخص ، وجود استرس و دلهره می باشد .
بهم خوردن تعادل سیستم ایمنی در زنانی که مستعد به تشکیل لخته خون هستند باعث ایجاد لخته می شود که این امر مانع حاملگی و یا باعث عدم رشد جنین ، وسقط می شود . در درمان اینها از داروهای ضد انعقاد مثل هپارین و آسپیرین استفاده می شود .

چگونه می توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد؟

غذاهایی که سیستم ایمنی را تقویت می کند عبارتند از : سیر، پیاز ، روی ( زینک ) ماهی ، امگا3 ، آب فراوان ، ویتامین های دی و ئی و سی ومصرف زنجبیل ( رنده شده ومثل چای دم شود ) و نوشیده شود .
تحرک بدن مناسب و ورزشهای مفرح دسته جمعی مثل کوهنوردی ، شنا وپیاده روی از دیگر عوامل تقویت کنندۀ سیستم ایمنی می باشد .

عواملی که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کنند

بد نیست که با تعدادی ازعوامل تضعیف کنندۀ سیستم ایمنی هم آشنا شویم . استرس و غم وغصه ، تنفس هوای آلوده ، تغذیۀ نامناسب ، بالا رفتن قند و چربیها از آن جمله است .

دکتر عنایت الله ایزدی در اصفهان متخصص اورولوژی ، تشخیص و درمان ناباروری مردان اعمالی نظیر بارداری با اسپرم اهدایی ، IUI ، فریز اسپرم را با درصد موفقیت بالا و تجربه چندین سال رضایت مندی بیمارانشان انجام می دهند .


آدرس : اصفهان ، خ شمس آبادی ، روبروی بیمارستان سینا ، اول کوچه 32
تلفن : 32363136 (031) - 09131000345نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام مستعار یا واقعی :
تلفن :
ایمیل (اختیاری) :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به درمان ناباروری و اسپرم اهدایی را در بخش مقالات بخوانید

عمل پانکچر یا تخمک کشی برای چه افرادی انجام می شود؟عمل پانکچر یا تخمک کشی برای چه افرادی انجام می شود؟

پانکچر یا تخمک کشی یک روش ساده جهت خارج ساختن تخمک‌ های بالغ به منظور لقاح مصنوعی در آزمایشگاه می‌ باشد. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-29

اثرات مشکلات و اختلالات هورمونی در ناباروری مرداناثرات مشکلات و اختلالات هورمونی در ناباروری مردان

هورمون ها پیام رسان های شیمیایی درون بدن هستند که به تنظیم سیستم های بدن انسان مانند هضم، متابولیسم، خلق و خو، استرس و حتی تولید مثل کمک می کنند. ...

تاریخ انتشار : 1402-12-19

درصد موفقیت بارداری با اسپرم اهدایی چقدر استدرصد موفقیت بارداری با اسپرم اهدایی چقدر است

میزان بارداری در تلقیح اسپرم اهدایی، اگراسپرم کیفیت عالی داشته باشد و زن فاقد مشکل باشد و سن زیر 35 سال داشته باشد ، بالاست . ...

تاریخ انتشار : 1402-12-15