رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مردان

یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که جامعه جهانی با آن روبروست و بهداشت جهانی را با مشکلات متعددی مواجه کرده است، بیماری‌های مقاربتی (STIs) هستند. این بیماری‌ ها علاوه بر آن که سلامت عمومی را از بین می‌ برند، بلکه قدرت باروری مردان را نیز کاهش می‌ دهند. بیماری‌ های مقاربتی با ایجاد مشکلاتی مانند التهاب، آسیب به بافت‌های تولید مثل و ایجاد تغییرات بیوشیمیایی، کیفیت و تعداد اسپرم‌ ها را کاهش می‌ دهند.
با توجه به آن که در حال حاضر شاهد افزایش شیوع بیماری‌های مقاربتی و تحت تاثیر قرار دادن قدرت باروری مردان هستیم، بنابراین کسب آگاهی در این زمینه بر تمامی افراد جامعه ضروری است. شما باید در مورد این بیماری‌ ها، روش‌ های پیشگیری و درمان آن‌ ها اطلاع داشته باشید. این موارد باعث حفظ سلامت باروری مردان می‌ شود و لذت پدر شدن را به آن‌ ها هدیه می‌ دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

انواع بیماری ‌های مقاربتی و خطرات آن ‌ها برای باروری مردان

بیماری‌های مقاربتی انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن‌ ها با علائم خاص خود ظاهر می‌ شوند و عوارضی برای باروری مردان به همراه دارند. در ادامه مطلب، انواع بیماری ‌های مقاربتی و خطرات آن ‌ها برای باروری مردان را با همدیگر بررسی می‌ کنیم:

یکی از انواع بیماری‌ های مقاربتی در اثر ویروسی به نام HIV به وجود می‌آید. این ویروس بخشی از سلول‌های سیستم ایمنی که مسئول دفاع از بدن در برابر بیماری‌ها هستند را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این ویروس قدرت باروری مردان را کاهش داده و نتایج منفی بر باروری دارد. مردانی که با این ویروس دست و پنجه نرم می‌کنند، چند برابر بیشتر از سایر مردان با مشکلات ناباروری مواجه می‌شوند.

کلامیدیا یکی دیگر از بیماری‌های مقاربتی است که در اثر وجود یک باکتری به نام کلامیدیا تراکوماتیس به وجود می‌آید. در صورتی که این باکتری در ناحیه تناسلی مرد یا زن وجود داشته باشد، با برقراری رابطه جنسی به دیگری منتقل می‌شود. این بیماری در نواحی مانند آلت تناسلی، دهانه رحم، واژن، مقعد، گلو و چشم ها به وجود می‌آید. تاثیر کلامیدیا و باروری مردان، مقوله‌ای است که هنوز نیاز به بررسی‌ های بیشتری دارد. آن‌ چه تاکنون از این تحقیقات به دست آمد نشان می‌ دهد که این باکتری می‌ تواند به لوله‌ های حامل اسپرم در بدن مرد آسیب بزند. این موضوع در بلند مدت سبب ناباروری مردان می‌ شود.

سوزاک یکی دیگر از بیماری‌ های مقاربتی است که در اثر عفونت یک نوع باکتری به نام نایسریا گونوره به وجود می‌ آید. این ویروس باعث آسیب مجاری ادرار، آلت تناسلی مردان، مقعد، سیستم تناسلی خانم‌ ها، گلو و چشم‌ ها می‌ شود. در مجرای پشت بیضه‌ ها یک لوله کوچک به نام اپیدیدیم وجود دارد که در اثر بیماری سوزاک دچار التهاب می‌ شود. این التهاب اگر به موقع درمان نشود، ممکن است باعث ناباروری آقایان شود.

تبخال تناسلی که آن را به نام هرپس تناسلی نیز می‌ شناسند، یکی دیگر از بیماری‌ های عفونی و آمیزشی است. این بیماری با ایجاد زخم‌ های کوچک بر روی آلت تناسلی شروع می‌شود. این زخم‌ها گاهی بر روی بیضه‌ ها نیز مشاهده می‌شوند. هر چند تبخال تناسلی مانند سایر بیماری‌ های مقاربتی برای باروری مردان مشکلی ایجاد نمی‌ کند، اما نباید آن را نادیده گرفت. چرا که این بیماری هم می‌تواند بر روی باردار شدن تاثیراتی هر چند اندک بر جای بگذارد.

یکی دیگر از عفونت‌ های مقاربتی که توسط یک نوع باکتری به نام ترپونما پالیدوم به وجود می‌ آید، سفلیس است. این بیماری با علائمی مانند زخم‌ های بدون درد و متورم در قسمت دستگاه تناسلی، لب و دهان، بثورات پوستی و همچنین تب و خستگی خود را نشان می‌دهد. این بیماری اگر در همان مراحل اولیه درمان نشود، ممکن است باعث بروز مشکلاتی برای سیستم تولید مثل مردان شده و آن‌ها را با ناتوانی جنسی مواجه کند.

اپیدیدیم یک لوله است که در قسمت پشت بیضه قرار دارد و وظیفه اصلی آن ذخیره و حمل اسپرم است. زمانی که این لوله دچار التهاب و تورم شود، مشکلاتی برای سیستم تولید مثل مردان به وجود می‌آید. معمولاً یک بیماری مقاربتی یا یک عفونت باکتریایی زمینه‌ ساز این التهاب می‌شوند. زمانی که این بیماری رخ دهد، بر روی قدرت بیضه‌ ها برای تولید اسپرم تاثیر می‌ گذارد و فرد ممکن است قدرت باروری خود را از دست بدهد. البته اگر تنها یکی از بیضه‌ ها درگیر باشند، این قدرت باروری به صورت کامل از بین نخواهد رفت.

درمان بیماری‌های مقاربتی و بهبود باروری مردان

خوشبختانه بسیاری از بیماری های مقاربتی مردان، قابل درمان هستند. برخی از آن‌ ها به طور کامل درمان می‌شوند و فرد می‌ تواند به زندگی عادی و معمولی خود برگردد. البته این موضوع به شرط آن است که با مشاهده کوچک‌ ترین علائم، به سرعت به پزشک مراجعه و درمان شروع شود. برخی دیگر از این بیماری‌ ها ممکن است به راحتی درمان نشوند؛ اما می‌ توان با مصرف دارو، عدم برقراری روابط جنسی ناسالم و اتخاذ یک سبک زندگی سالم، آن‌ ها را کنترل کرد.
زمانی که دوره درمان سپری شد و بیمار به بهبودی رسید، ممکن است قدرت باروری او هم بازگردد. خوشبختانه با پیشرفت‌ هایی که در علم پزشکی رخ داد، می‌ توان با یک درمان به موقع و سریع، دوباره قدرت باروری مردان را به آن‌ ها بازگرداند. البته فراموش نکنید که برخی از این بیماری‌ ها، به مراقبت و درمان طولانی نیاز دارند. پس امید خود را از دست ندهید و به خوبی از خود مراقبت کنید تا این دوره سپری شود.

تاثیر درمان به موقع بیماری‌ های مقاربتی بر بازگرداندن قدرت باروری مردان

پژوهش‌ ها نشان داده‌ اند که درمان به موقع و سریع بیماری‌ های مقاربتی، نقش مهمی در بازگرداندن قدرت باروری مردان به آن‌ها دارد. بیماری‌ های مقاربتی با ایجاد التهاب و عفونت، میزان تولید اسپرم و کیفیت آن را کاهش می‌ دهند. بدیهی است که با درمان این عفونت‌ ها، دوباره سیستم تولید مثل، توانایی تولید اسپرم‌ های با کیفیت را به دست آورد. زمانی که اسپرم‌ها کیفیت گذشته خود را به دست آورند و سالم شدند، می‌توان به باروری مردان امیدوار بود.
برخی از بیماری‌های مقاربتی در طولانی مدت عوارضی مانند عفونت مزمن به وجود می‌آورند. زمانی که به موقع برای درمان آن‌ها اقدام کنید، این عوارض از بین می‌روند. بنابراین دیگر هیچ گونه نگرانی در جهت کاهش قدرت باروری مرد وجود نخواهد داشت. علاوه بر مواردی که به آن‌ ها پرداختیم، درمان به موقع خطر انتقال ویروس به شریک جنسی را نیز کاهش می‌ دهد و این امر به حفظ رابطه زناشویی کمک می‌ کند.

تاثیر بیماری های مقاربتی بر باروری مردان

راه های پیشگیری از بیماری‌ های مقاربتی برای حفظ باروری مردان

برای آن که به عنوان یک مرد توان باروری خود را حفظ کنید، باید خود را از قرار گرفتن در معرض بیماری‌ های مقاربتی در امان نگه دارید. حال که این بیماری‌ ها شیوع فراوانی پیدا کرده‌اند، رعایت این نکات برای حفظ سلامت جنسی و جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ ها پیشنهاد می‌ شود:

نقش بیماری ‌های مقاربتی در آسیب به DNA اسپرم و تاثیر آن بر کیفیت بارداری

بیماری‌ های مقاربتی با اثرات ناخوشایندی که بر روی جسم می‌ گذارند، قدرت باروری مردان را کاهش می‌ دهند. حتی این قدرت باروری ممکن است برای همیشه از بین برود. یکی از اثرات منفی این بیماری‌ ها، آسیب به DNA اسپرم است. در صورتی که این بیماری‌ ها باعث التهاب و عفونت در نواحی تناسلی شوند، ممکن است DNA اسپرم آسیب ببیند. برخی از این بیماری‌ ها از نوع عفونت باکتریایی هستند و به صورت مستقیم به سلول‌ های تولید کننده اسپرم آسیب می‌ رسانند. زمانی که DNA یک اسپرم آسیب ببیند، کیفیت آن کاهش پیدا می‌ کند. چنین اسپرمی نمی‌ تواند با سرعت بالا حرکت کند و خود را به تخمکی که آماده باروی است برساند.

سوالات رایج درباره بیماری های مقاربتی و باروری مردان

1. آیا همه بیماری ‌های مقاربتی باعث ناباروری در مردان می ‌شوند؟
خیر؛ تمام بیماری‌های مقاربتی به ناباروری ختم نمی‌شوند. اما در هر صورت بسیاری از این بیماری‌ها بر روی قدرت باروری اثرات منفی بر جای می‌گذارند و باید در این زمینه بیشتر مراقبت بود.

2. آیا ناباروری ناشی از بیماری‌ های مقاربتی قابل درمان است؟
ناباروری که در اثر بیماری‌های مقاربتی رخ داده باشد، قابل درمان است؛ اما این موضوع به نوع بیماری، شدت آن و تاثیری که بر روی سیستم باروری فرد برجای گذاشته است، بستگی دارد. با تشخیص و درمان زودهنگام این بیماری‌ها، می‌توان به باروری امیدوار بود.

3. چگونه می ‌توان از تاثیرات منفی بیماری ‌های مقاربتی بر باروری جلوگیری کرد؟
برای آن که از اثرات منفی بیماری‌ های مقاربتی بر باروری جلوگیری کنید، باید در هنگام برقراری رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید. همچنین با مشاهده کوچک‌ ترین علائمی از این بیماری‌ ها، به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید تا هر چه زودتر روند درمانی آن‌ ها آغاز شود.

4. آیا بیماری‌ های مقاربتی در مردان باعث ناباروری در زنان هم می‌شوند؟
بیماری‌ های مقاربتی که آقایان به آن دچار می‌شوند، به خانم‌ها نیز انتقال پیدا می‌ کنند و ممکن است زمینه را برای ناباروری آن‌ها فراهم آورند. انواع عفونت‌ های ویروسی، کلامدیا، سوزاک، اچ آی وی و...از جمله بیماری‌ های مقاربتی هستند که علاوه بر آقایان، قدرت باروری خانم‌ها را نیز در صورت ابتلا تحت تاثیر قرار می‌ دهند.

5. چه آزمایش‌هایی برای بررسی تاثیر بیماری‌های مقاربتی بر باروری انجام می‌شوند؟
برای آن که بتوان تاثیر بیماری‌های مقاربتی بر باروری را بررسی کرد، نیاز به آزمایش‌های متعددی وجود دارد. با انجام آزمایش خون، ادرار و آزمایش‌ های نمونه‌ برداری، می‌ توان به وجود این بیماری‌ ها پی برد و به سرعت روند درمان آن‌ ها را آغاز کرد.

نتیجه گیری
ما با ارائه این مقاله، رابطه بین بیماری‌ های مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مردان را بررسی کردیم. در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که بیماری‌ های مقاربتی تاثیر فراوانی بر روی باروری مردان دارند و به آن آسیب جدی وارد می‌ کنند. از جمله این آسیب‌ ها می‌ توان به کاهش کیفیت اسپرم، آسیب به ساختار اندام‌ های تولید مثل و ناباروری اشاره کرد. برای آن که از بروز این بیماری‌ ها جلوگیری کنید، باید یک رابطه امن با شریک جنسی خود برقرار کنید و از روابط جنسی پرخطر بپرهیزید. غربالگری منظم و درمان به موقع، می‌ توانند به آقایان برای حفظ سلامت باروری کمک کند.


آدرس : اصفهان ، خ شمس آبادی ، روبروی بیمارستان سینا ، اول کوچه 32
تلفن : 32363136 (031) - 09131000345درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانیدنظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام مستعار یا واقعی :
تلفن :
ایمیل (اختیاری) :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به درمان ناباروری و اسپرم اهدایی را در بخش مقالات بخوانید

درمان ناباروری با میکرواینجکشندرمان ناباروری با میکرواینجکشن

در روش میکروانجکشن یک اسپرم به درون تخمک تزریق می‌ گردد. انجام این امر برای افزایش شانس لقاح صورت می‌ پذیرد و شانس باروری را افزایش می دهد . ...

تاریخ انتشار : 1403-07-14

رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مردانرابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مردان

بیماری‌ های مقاربتی با ایجاد مشکلاتی مانند التهاب، آسیب به بافت‌ های تولید مثل و ایجاد تغییرات بیوشیمیایی، کیفیت و تعداد اسپرم‌ ها را کاهش می‌ دهند. ...

تاریخ انتشار : 1403-07-07

آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مردانآسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مردان

ضایعه نخاعی بر روی عملکرد هورمون‌ ها تاثیر می گذارد و انتقال سیگنال‌ های عصبی به اندام‌ های تناسلی را با اختلال مواجه می‌ کند و توانایی جنسی را مختل ...

تاریخ انتشار : 1403-06-31